Salut Michael

Am facut recent un experiment folosind Radmyx sub forma de pasta (slurry) pe un boltar foarte poros din beton.

Principiul este dupa cum urmeaza:

Boltarii porosi din beton absorb apa rapid si usor, care se ridica prin boltar pana la saturarea lui.

Am luat 2 boltari si am aplicat pe unul un strat de pasta (slurry) de Radmyx si l-am lăsat sa se înmoaie in apa într-o perioadă de o lună pentru a ma asigura de creşterea pe deplin a cristalelor (in fapt l-am lasat afara in vestita ploaie britanica!)

Apoi am luat o cutie de plastic, umpluta pe jumatate cu apa, si am scufundat boltarii, pana aproape de partea superioara a boltarului – adica apa era doar pana la aproape 1 cm de partea sa superioara.

La inceput, amandoua ‘suprafetele superioare’ ale boltarilor erau uscate, dar pe masura ce presiunea apei din cutie incepea sa-si faca simtita prezenta, apa pătrundea in boltarul neprotejat şi il imbiba. Poti vedea in fotografie boltarul din dreapta.

Boltarul tratat cu Radmyx rezista la apa iar partea sa superioara va ramane uscata, dovedind ca apa nu a patruns deloc prin boltar.

Testul final pentru acest experiment este de a sparge apoi ambii boltari – cel netratat va fi imbibat de apa ca un burete, in timp ce boltarul tratat va fi complet uscat in interior.

Acelasi lucru se poate face si cu boltari goi pe dinauntru: se aplica slurry (pasta) de Radmyx pe interiorul unui boltar, impiedicand apa sa intre in boltar, care va ramane uscat, fata de unul netratat.

Sper ca acest experiment sa-ti fie de folos/interes.

Mai cititi:

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Studii Geo-Tehnice

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340