Ce este o başă?
Basa este o adancitura in pardoseala unui beci cu rolul de a colecta apele in exces din beci. Din basa apa este scoasa cu o pompa si eliminata in sistemul de canalizare.

Cum o construiţi?
Daca aveti resurse si doriti siguranta maxima se poate comanda si aduce varianta prefabricata. Ce poate fi montata in pozitia dorita. Este de preferat sa fie instalata in faza de constructie cand inca nu sunt montate tavanele si basa poate fi ridicata si montata cu macaraua.

Noi ceilalti putem sa ne construim propria basa si sa obtinem aceleasi caracteristici ca cei de mai sus dar la un pret mai mic. Cum facem?

In primul rand spargeti pardoseala in pozitia dorita si sapati pana la adancimea dorita. Pe un pat de pietris turnati betonul impermeabilizat integral cu Radmyx in grosime de 10 cm. Dupa cateva zile, cand betonul a facut priza, pe fundul basei, perimetral, fixati cordonul bentonitic. Apoi turnati peretii basei in grosime de minim 5-7 cm in cofrajul montat folosind beton impermeabilizat integral cu Radmyx. Betonul este bine sa fie minim B200.

Cum vă asiguraţi că îşi îndeplineşte rolul?

Dupa maturarea betoanelor puteti face testul. Veti monta pompa in apa si veti face proba functionarii sale urcand si coborand plutitorul. La pozitia stabilita pompa se va declansa si va elimina excesul de apa.

O alta proba consta in umplerea basei cu apa si verificati dupa cateva ore daca nivelul apei s-a pastrat. Daca a scazut inseamna ca exista o problema de etanseitate si trebuie facuta o reparatie.

Alte Articole Similare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.