Ce este o başă?
Basa este o adancitura in pardoseala unui beci cu rolul de a colecta apele in exces din beci. Din basa apa este scoasa cu o pompa si eliminata in sistemul de canalizare.

Cum o construiţi?
Daca aveti resurse si doriti siguranta maxima se poate comanda si aduce varianta prefabricata. Ce poate fi montata in pozitia dorita. Este de preferat sa fie instalata in faza de constructie cand inca nu sunt montate tavanele si basa poate fi ridicata si montata cu macaraua.

Noi ceilalti putem sa ne construim propria basa si sa obtinem aceleasi caracteristici ca cei de mai sus dar la un pret mai mic. Cum facem?

In primul rand spargeti pardoseala in pozitia dorita si sapati pana la adancimea dorita. Pe un pat de pietris turnati betonul impermeabilizat integral cu Radmyx in grosime de 10 cm. Dupa cateva zile, cand betonul a facut priza, pe fundul basei, perimetral, fixati cordonul bentonitic. Apoi turnati peretii basei in grosime de minim 5-7 cm in cofrajul montat folosind beton impermeabilizat integral cu Radmyx. Betonul este bine sa fie minim B200.

Cum vă asiguraţi că îşi îndeplineşte rolul?

Dupa maturarea betoanelor puteti face testul. Veti monta pompa in apa si veti face proba functionarii sale urcand si coborand plutitorul. La pozitia stabilita pompa se va declansa si va elimina excesul de apa.

O alta proba consta in umplerea basei cu apa si verificati dupa cateva ore daca nivelul apei s-a pastrat. Daca a scazut inseamna ca exista o problema de etanseitate si trebuie facuta o reparatie.

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.