Am o pivnita de 20 m2 cu pereti din boltari si podea din beton armat cu plasa de 4. Acum 4 ani cind apa din pinza freatica a crescut pina la nivelul solului presiunea a rupt placa in 2 si pivnita s-a umplut cu apa 1,3 m. Ulterior apa a revenit la normal si am uitat de problema dar in acest an a fost din nou multa apa si deja am 40 cm de apa. As dori sa fac o hidroizolare pe interior care sa reziste la presiunea pinzei freatice. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Eu ma gindeam sa hidroizolez cu membrana hidroizolanta in 2 straturi podeaua si peretii pina la 1.6 m, sa torn o noua placa armata si sa zidesc peretii cu boltari. Credeti ca o sa tina?

Raspunsul nostru la o asemenea situatie este:

1. Problema principala pentru o asemenea structura de rezistenta este ca este din start proiectata pentru economie maxima. Deci se foloseste ciment la minim ceea ce inseamna ca porii sunt mari si numerosi.

2. Rupeti capilaritatea de sub primul strat de boltari folosind Radmyx mortar. Pentru aceasta faceti un mic sant (cu adancimea de 3-8 cm si latimea de max 1 cm) in mortarul de sub primul strat de boltari, umeziti acest sant si apoi umpleti-l cu Radmyx mortar. Se aplica Radmyx Mortar la orice rost dintre boltari.

3. Se aplica 2-3 straturi de Radmyx Slurry (pasta) pe pereti.

4. Presiunea apei a fost mare de vreme ce a spart placa. Prin urmare se sparge placa si se vor turna grinzi transversal pe fosta fisura, grinzile se fixeaza de armatura din pereti. Daca se considera potrivit se vor turna si grinzi longitudinale pe  directia fisurii. Grinzile se toarna folosind beton de minim B200 si aditivate cu Radmyx.

5. Se aplica cordonul bentonitic Masterstop sau orice sistem potrivit din https://strapungeri.afacereamea.ro/ la mijlocul placii ce se va turna. Se aplica Radmyx Readymade pe rostul de turnare. Placa armata cu plasa sudata se toarna folosind beton de minim B200 si se aditiveaza cu Radmyx si fibre de polipropilena.

6. Apoi turnati pe interior un strat de beton impermeabilizat in masa cu Radmyx concentrat. Grosimea trebuie sa fie acoperitor cel putin 4-5 cm (testele au demonstrat ca grosimea trebuie sa fie de minim 3 cm) iar cantitatea de ciment trebuie sa fie de minim 200-250 kg / mc. Poate sa fie si sub forma unei tencuieli. Pentru o grosime atat de mica, tencuiala sau betonul se pot arma cu fibre de polipropilena in cantitatea de 1-1,5 kg / mc.

Alte Articole Similare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.