Dacă deţineţi sau locuiți la casă şi aceasta are un beci / pivnita / subsol, atunci aveți nevoie să ii impermeabilizați beciul / pivnița / subsolul. Impermeabilizarea acestora este definită ca împiedicarea apei să pătrundă în zona dvs. de beci / pivniță sau subsol.

Păstrarea apei în afara subsolului dvs este un prim factor de eliminare a apariției de mucegai în zona de beci sau de subsol ceea ce este excelent deoarece mucegaiul poate provoca imbolnăvirea dvs si a familiei dvs.

Printr-o cercetare atentă se poate descoperi că există doar 6 (sase) tipuri distincte de hidroizolare:.

1. Primul tip, numit “Anveloparea”, constă din aplicarea unei substanţe sau a unei membrane pe suprafata exterioară a subsolului dvs., ceea ce va împiedica pătrunderea apei în pereţii subsolului. Această metodă este utilizată cu preponderenţă în timpul fazei de construcţie iniţială a casei dvs. În cazul în care constructorul dvs. a construit în mod adecvat această structură atunci aceasta ar trebui să fie toata impermeabilizarea subsolului de care veti avea nevoie. Totuşi, daca această metodă nu este urmată cu precizie de constructori, va trebui sa cititi mai departe.

2. A doua metodă de hidroizolare a subsolului, este numită “Sistemul de Drenare a Cavității”. Când subsolul dvs. este construit veți putea aplica o membrană subţire cu crampoane de plastic,  membrană ce va fi instalată pe pereţi şi podele. Pardoselile vor avea dată o pantă spre o başă, astfel încât orice apă care se infiltrează în structura subsolului dvs poate fi eliminată cu promptitudine folosind o pompă.

În cazul în care locuința dvs este supusă doar unor ploi uşoare acest sistem poate fi tot ce aveți nevoie pentru o buna eliminare a apei. Dezavantajul îl reprezintă cedarea sistemului: în timpul întreruperii curentului electric pompa de apa din başă nu va mai funcţiona ceea ce va face ca subsolul dvs. să fie inundat. Segregările, în timp, de asemenea ar putea deveni un depozit pentru sporii de ciuperci şi mucegai anulând astfel motivul pentru care aţi făcut hidroizolarea subsolului locuinței dvs.

3. Solutia următoare şi care ar rezolva problema infiltratiilor prin fisuri, rosturi de turnare, pori şi segregări o reprezinta Membrana Cristalină pe Interior şi constă din aplicarea pe pardoseală şi pe pereţi a unui produs cu creştere cristalină (noi recomandăm produsul Radmyx ca fiind cel mai bun şi mai versatil) pe suprafaţa interioară a subsolului folosind produsul sub forma unei paste (Slurry) şi repararea fisurilor, golurilor, segregarilor şi rosturilor de turnare folosind produsul de consistenţa unui mortar.  Astfel împiedicaţi umezeala să vă invadeze beciul şi să fie acoperit cu ciuperci şi mucegai. După aplicare suprafeţele tratate se păstrează umede aproape o săptămană pentru a activa substanţele chimice şi pentru a forma membrana cristalină. În paralel încăperile vor trebui ventilate pentru a elimina mai uşor umezeala din aer.

4. Sistemul Sanitred este recomandat pentru infiltratii de apa din zona cu presiune hidrostatica negativa si constă oprirea la sursa a apei. Consta din drenarea zonelor si apoi folosirea unor membrane de blocare a infiltratiilor catre interior. Este foarte recomandat pentru presiuni ridicate de apa…

5. Dacă locuiţi în părţi ale ţării ce sunt expuse unor ploi grele (unde nu plouă greu?), atunci cu siguranţă veţi avea nevoie şi de al patrulea sistem pentru hidroizolaţii beciuri / subsoluri. Acesta este “Drenarea pe Exterior a Fundaţiei”, numită şi “Dren francez” de mulţi profesioniști din industria construcţiilor.

Este un sistem montat pe partea exterioară a fundaţiei dumneavoastră. Deviază apa printr-un sistem de drenaj, în sol sau către canalizare, departe de pereţii subsolului. Se micșorează sau se elimină presiunea hidrostatică asupra betonului subsolului.

6. Metoda de Impermeabilizare integrală a betonului folosind RADMYX:

  • betonul, şapa sau tencuiala ies din start impermeabile pe toată grosimea lor.
  • durata de impermeabilizare este infimă (cât timp se face amestecarea agregatelor în stare uscată).
  • beneficiarul nici nu vede hidroizolatorul la faţă, deoarece hidroizolatorul face impermeabilizarea la staţia de betoane.
  • dacă apar probleme de infiltraţii datorită unor probleme mecanice (apariţie de microfisuri, segregări datorită nevibrării corecte), aceste probleme se rezolvă de la sine sau cu efort minim
  • preţul de impermeabilizare (2,5-9 EUR per mp) este, de cele mai multe ori, sub preţul material + manoperă de aplicare a membranelor bituminoase sau a altor tipuri de membrane, plus al protecției lor.
  • pentru aplicarea membranelor bituminoase betonul, şapa sau tencuiala trebuie lăsate să se matureze (14-28 zile) şi să fie uscate.
  • dacă aplicarea membranelor bituminoase se face cât substratul este încă imatur sau chiar puţin umed, membranele se vor dezlipi curând deoarece se acumulează apă din vapori sub membrană.
  • şansele de apariţie a unor erori de aplicare sunt infim de mici comparabil cu aplicarea de membrane.
  • membranele se pot străpunge accidental de meseriaşii ce lucrează ulterior.
  • apa, odată pătrunsă pe sub membrane, chiar printr-un singur loc, poate să se infiltreze în construcţie prin cu totul alt loc; de multe ori identificarea locului în care membrana este spartă este extrem de dificilă.

etc.

CONCLUZII:

Continutul complet poate fi vizualizat doar de persoanele interesate cu adevarat de Hidroizolarea Zonelor Subterane.

Puteti sa va INSCRIETI GRATUIT in grupul persoanelor interesate de Hidroizolarea Zonelor Subterane si veti primi gratuit multe resurse: invitatii, abonamente, cupoane, sfaturi, instrumente si alte produse informationale!

12 + 11 =Aveti deja un cont de utilizator?
Ne pare rău dar conținutul pe care încercați să îl accesați este disponibil doar membrilor.

Alte Articole Similare

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.