hidroizolatii cu radmyxMulta lume nu constientizeaza importanta hidroizolatiei. Hidroizolatia este ca armata, politia si serviciile secrete ale unei tari. Daca ea este slaba (ele sunt slabe), toate finisajele si instalatiile si termoizolatiile sunt distruse (bogatiile tarii se risipesc fiind furate de dusmani). Platesc ulterior mult mai mult pentru reparatii si intretinere periodica.

Se recomanda sa impermeabilizati integral toate betoanele ce sunt in contact permanent cu solul pentru a nu-si micsora rezistenta in timp. Se recomanda ca si finisajele exterioare sa fie impermeabile si rezistente mecanica si la UV.

Cuvintele crima si tradare sunt potrivite pentru a scoate in evidenta ca unii “specialisti” nu cunosc materialele si cum trebuie ele folosite. Citesc de multe ori pe site-uri “de specialitate” referitor la hidroizolatii cum se recomanda materiale nepotrivite si imi dau seama ca unii au invatat o poezie si doar o repeta, fara sa-si asume vreo responsabilitate fata de client. E de inteles pentru ca in perioada cand au invatat poezia acelea erau materialele de varf.

Nu condamnam pe nimeni ca nu suntem cei mai in masura, dar hidroizolatiile prost facute genereaza pagube mai mari decat costul respectivelor materiale de hidroizolatii: raman lucrari ascunse si pentru a le repara trebuie sa indepartezi sape si tencuieli, finisaje (unele scumpe chiar), instalatii electrice si sanitare, termoizolatii, unele betoane trebuie sparte etc.

Tot la fel de important mi se pare comportamentul la seism al acestor tipuri de hidroizolatii: acolo unde hidroizolatiile sunt facute cu Radcon Formula #7 si Radmyx, in zonele cu multe seisme cum ar fi Japonia si tarile din America de Sud, dupa cutremure timp de cateva zile (chiar 1-2 saptamani, functie de intensitatea cutremurelor) ploua prin fisuri dar apoi fisurile se colmateaza singure in contact cu apa, se auto-vindeca. Orice alte sisteme ar fi presupus reluarea costurilor de hidroizolare.

CATEGORIC, orice investitie in hidroizolarea cu Radcon si Radmyx inseamna de fapt economii pe termen lung.

Si nu doar seismele sunt generatoare de fisuri ci si tasarea diferentiata a solului de sub constructie sau vibratiile generate de traficul auto. Au devenit tot mai raspandite datorita constructiilor aparute peste tot: uneori nu se face studiul geo sau apar ca din senin alte constructii langa casa ta si modifica nivelul apei freatice sau traficul creste sau apare o ploaie diluviana ca cea din anul acesta: sunt scene reale din viata reala.

Alte Articole Similare

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…