Din practica proprie si a partenerilor si distribuitorilor pe care ii avem am putut obtine urmatoarele date statistice despre locul de aparitie a infiltratiilor intr-o structura subterana:

statisticile domeniului date statistice

84%

infiltratiile prin rosturile de turnare si strapungeri

10%

infiltratiile prin pereti

5%

infiltratiile prin pardoseala

1%

infiltratiile prin rosturile de dilatare

Ce concluzii practice putem trage impreuna din aceste date statistice?

1 – ca daca aveti apa in subsol, cautati intai sa hidroizolati imbinarile dintre pereti si pardoseli, alte rosturi de turnare si strapungerile; acestea sunt responsabile de peste 80% din cazuri; majoritatea constructorilor uita sa etanseze aceste imbinari sau folosesc materiale care nu rezista in timp; daca insistati pe aceste zone rezolvati peste 80% din cauze, statistic vorbind

2 – urmatoarele zone responsabile de infiltratii sunt peretii, mai precis segregarile si fisurile din pereti; cauza fiind ca peretii nu sunt bine vibrati; pardoselile sunt mai putin susceptibile de infiltratii (doar daca s-au facut gauri tehnologice cum ar fi basele, dar acestea pot fi incadrate la strapungeri).

3 – pe ultimul loc se situeaza rosturile de dilatare; avem solutii si pentru acelea. Sunt un caz mai special deoarece interventia uzuala se face de pe directia de presiune hidrostatica negativa. Dar avem solutii eficiente.

Alte Articole Similare

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Hidroizolare balcoane, terase, trotuare, băi şi bucătării

hidroizolatii balcoane terase trotuare bai bucatariiHIDROIZOLATII DEFINITIVE

Soluţii garantate performante de hidroizolaţii şi termoizolaţii pentru balcoane si terase.

Hidroizolare Perfecta la terase si balcoane. Garantii reale de la 10 pana la 100 de ani.