Functie de adancimea de fundare, fundatiile pot fi:

  • fundatii de suprafata (directe), care sunt la cativa metri de suprafata terenului si reazema direct pe terenul defundare;
  • fundatii de adancime (indirecte), care transmit incarcarile cladirii la terenul bun de fundare ce se gaseste la adancime, prin intermediul unor elemente de constructii speciale (piloti, chesoane).Raportul dintre adancimea de fundare si latimea fundatiilor de adancime este mai mare ca 5.

Dupa modul de preluare a eforturilor si dupa deformabilitatea la contactul pamant-fundatie, exista:

  • fundatii rigide – preiau in conditii bune numai eforturile de compresiune, fiind alcatuite din materiale cu rezistentaredusa la intindere (zidarie de piatra, beton simplu). Ordinul de marime al deformatiilor fundatiilor rigide este mai mic decat cel al terenului de fundatie;
  • fundatii elastice – preiau la fel de bine eforturile de compresiune si intindere rezultate din incovoiere. Betonul armat se foloseste, in mod obisnuit, la fundatiile elastice. Fundatiile perfect elastice nu au nici un efect asupra distributiei de presiuni pe suprafata de fundare.

Functie de modul de descarcare a sarcinilor pe terenul de fundare, fundatiile de suprafata pot fi:

  • fundatii izolate sub stalpi (rigide sau elastice), ce sunt alcatuite dintr-o placa simpla, patrata sau dreptunghiulara, de grosime uniforma. Aceste fundatii pot fi prevazute cu trepte sau fete inclinate pentru transmiterea sarcinilor de la stalpi;
  • fundatii continue rigide sub ziduri portante si sub siruri de stalpi pozati atat de aproape, incat fundatiile izolate ar fi tangente;
  • fundatii continue elastice (talpi de beton armat) sub ziduri si sub siruri de stalpi, in cazul cand capacitatea portanta a terenului este scazuta;
  • fundatii-radier, ce se folosesc in cazul terenurilor cu capacitate redusa, la sarcinile foarte mari, sau in cazul cand proiectarea fundatiilor izolate sau continue nu este rationala. Acest tip de fundatii reduce tasarile diferentiale, in cazul terenurilor neuniforme sau al stalpilor cu incarcari diferite.

CONTACTAŢI-NE ACUM!

Vă stăm în orice moment la dispoziţie în mod gratuit pentru a vă sfătui referitor la etansarea strapungerilor. Va sfatuim si referitor la produsele ce se recomandă şi la aplicarea lor. Daca este nevoie ne deplasăm şi la sediul dvs., mergem la şantierul dvs. (uneori aceasta deplasare costa). Discutăm cu proiectanţii dvs. sau cu constructorul dvs. Stabilim de comun acord modul şi facilităţile de plată. Pentru asta doar sunaţi-ne la telefonul 0785 506 512.

Puteti sa ne trimiteţi si un mesaj prin completarea formularului de cerere de ofertă. Vă răspundem imediat (în cel mai scurt timp posibil) şi veţi fi foarte mulţumit/ă!

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.