FUNDÁȚIE, fundații, s.f. 1. Element sau ansamblu de elemente de construcție care servește ca suport sau ca bază de susținere a unei construcții, a unui utilaj, a unei mașini etc.; fundament, bază, temelie. ♦ (La pl.) Ramură a tehnicii care se ocupă cu proiectarea și cu executarea fundațiilor. 2. Strat de teren natural pe care se sprijină o construcție cu o bază foarte mare.

O fundaţie se toarna astfel:

1. Se escaveaza sau se sapa locul unde va fi turnata fundaţia; daca este necesar se taseaza solul folosind un mai compactor.

2. Se intinde un strat de pietris

3. Se intinde o folie continua de polipropilena / polietilena cu rol de rupere de capilaritate. Se toarna un beton de egalizare daca fundatia este de tip radier.

4. Daca sunt probleme cu nivelul apei freatice se monteaza drenul perimetral.

5. Se armeaza pe distantieri.

6. Se pregateste si se toarna betonul impermabilizat in masa cu Radmyx. Astfel simultan cu turnarea se face si hidroizolatia si protectia hidroizolatiei. Prin aditivarea cu Radmyx nu mai este nevoie de alti aditivi, betonul are o lucrabilitate mai mare, are mai putin aer antrenat (adica mai putini pori si mai putine capilaritati). Plus creste si marca betonului cu aproape 20%. Mai multe detalii aici.

Intre straturi se monteaza si termoizolatia facuta din Polistiren Extrudat (XPS) cu o grosime minima de 5 cm.

Detalii despre hidroizolarea perfecta a constructiilor noi gasiti aici.

Alte Articole Similare

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.