\n

FUNDÁȚIE, fundații, s.f. 1. Element sau ansamblu de elemente de construcție care servește ca suport sau ca bază de susținere a unei construcții, a unui utilaj, a unei mașini etc.; fundament, bază, temelie. ♦ (La pl.) Ramură a tehnicii care se ocupă cu proiectarea și cu executarea fundațiilor. 2. Strat de teren natural pe care se sprijină o construcție cu o bază foarte mare.

\n\n\n\n

O fundaţie se toarna astfel:

\n\n\n\n
  1. Se escaveaza sau se sapa locul unde va fi turnata fundaţia; daca este necesar se taseaza solul folosind un mai compactor.
  2. Se intinde un strat de pietris
  3. Se intinde o folie continua de polipropilena / polietilena cu rol de rupere de capilaritate. Se toarna un beton de egalizare daca fundatia este de tip radier.
  4. Daca sunt probleme cu nivelul apei freatice se monteaza drenul perimetral.
  5. Se armeaza pe distantieri.
  6. Se pregateste si se toarna betonul impermabilizat in masa cu Radmyx. Astfel simultan cu turnarea se face si hidroizolatia si protectia hidroizolatiei. Prin aditivarea cu Radmyx nu mai este nevoie de alti aditivi, betonul are o lucrabilitate mai mare, are mai putin aer antrenat (adica mai putini pori si mai putine capilaritati). Plus creste si marca betonului cu aproape 20%. Mai multe detalii aici.
\n\n\n\n

Intre straturi se monteaza si termoizolatia facuta din Polistiren Extrudat (XPS) cu o grosime minima de 5 cm.

\n\n\n\n

Detalii despre hidroizolarea perfecta a constructiilor noi gasiti aici.

\n