Radmyx este produsul de hidroizolare al viitorului pentru suprafețele de beton, piatră și cărămidă

Aici veți învăța cum să alegeți cel mai bun produs de hidroizolare și cum să îl obțineți suficient de avantajos pentru dvs

Materialele de construcție uzuale

Încă de la începutul lumii oamenii au dmirat duritatea și rezistența pietrei. De aceea au folosit-o și încercat să o imite în numeroase proiecte, sub diferite forme: cărămizi, piatră cubică, beton, bolțari, prefabricate din beton.

Dar dușmanul cel mai mare al produselor numite generic piatră (că e naturală sau artificială) îl constituie efectul apelor parazite, mai precis fenomenul de îngheț-dezgheț. Dacă apa ajunge în porii pietrei, în timpul iernii îngheață. Dar cu toții știm că gheața are un volum mai mare ca apa sub formă fluidă. De aceea va crea tensiuni îîn piatră și va sfărâma / măcina piatra. Se produc fenomene de tipul fisurare, exfoliere, ceea ce duce la infiltrații, la distrugerea finisajelor și chiar a armăturii.

Maximul de calitate în domeniu

Dintre cele naturale cel mai bine se comportă pietrele ce nu au porii foarte mari: GRANITUL. Se prelucrează greu dar a rezistat sute de ani.

Dintre cele artificiale, cel mai EXTRAORDINAR este betonul roman ce a rezistat 2000 de ani fără probleme. Rețeta lui precisă s-a pierdut dar a fost redescoperită de curand. Pe lângă nisip și pietriș mai conținea var și cenușă vulcanică din zona Puzzoli din Italia. Efectul acesteia din urmă era că toți porii și capilaritățile erau colmatate de cristale impermeabile ce nu permiteau apei să treacă.