Dacă deţineţi sau locuiți la casă şi aceasta are un beci / pivnita / subsol, atunci aveți nevoie să ii impermeabilizați beciul / pivnița / subsolul. Impermeabilizarea acestora este definită ca împiedicarea apei să pătrundă în zona dvs. de beci / pivniță sau subsol.
\n\n\n\nPăstrarea apei în afara subsolului dvs este un prim factor de eliminare a apariției de mucegai în zona de beci sau de subsol ceea ce este excelent deoarece mucegaiul poate provoca imbolnăvirea dvs si a familiei dvs.
\n\n\n\nPrintr-o cercetare atentă se poate descoperi că există doar 6 (sase) tipuri distincte de hidroizolare:.
\n\n\n\n1. Primul tip, numit \”Anveloparea\”, constă din aplicarea unei substanţe sau a unei membrane pe suprafata exterioară a subsolului dvs., ceea ce va împiedica pătrunderea apei în pereţii subsolului. Această metodă este utilizată cu preponderenţă în timpul fazei de construcţie iniţială a casei dvs. În cazul în care constructorul dvs. a construit în mod adecvat această structură atunci aceasta ar trebui să fie toata hidroizolarea subsolului de care veti avea nevoie. Totuşi, daca această metodă nu este urmată cu precizie de constructori, va trebui sa cititi mai departe.
\n\n\n\n\n\n\n\n2. A doua metodă de hidroizolare a subsolului, este numită \”Sistemul de Drenare a Cavității\”. Când subsolul dvs. este construit veți putea aplica o membrană subţire cu crampoane de plastic, membrană ce va fi instalată pe pereţi şi podele. Pardoselile vor avea dată o pantă spre o başă, astfel încât orice apă care se infiltrează în structura subsolului dvs poate fi eliminată cu promptitudine folosind o pompă.
\n\n\n\nÎn cazul în care locuința dvs este supusă doar unor ploi uşoare acest sistem poate fi tot ce aveți nevoie pentru o buna eliminare a apei. Dezavantajul îl reprezintă cedarea sistemului: în timpul întreruperii curentului electric pompa de apa din başă nu va mai funcţiona ceea ce va face ca subsolul dvs. să fie inundat. Segregările, în timp, de asemenea ar putea deveni un depozit pentru sporii de ciuperci şi mucegai anulând astfel motivul pentru care aţi făcut hidroizolarea subsolului locuinței dvs.
\n\n\n\n\n\n\n\n3. Solutia următoare şi care ar rezolva problema infiltratiilor prin fisuri, rosturi de turnare, pori şi segregări o reprezinta \”Membrana Cristalină pe Interior\” şi constă din aplicarea pe pardoseală şi pe pereţi a unui produs cu creştere cristalină (noi recomandăm produsul Radmyx ca fiind cel mai bun şi mai versatil) pe suprafaţa interioară a subsolului folosind produsul sub forma unei paste (Slurry) şi repararea fisurilor, golurilor, segregarilor şi rosturilor de turnare folosind produsul de consistenţa unui mortar. Astfel împiedicaţi umezeala să vă invadeze beciul şi să fie acoperit cu ciuperci şi mucegai. După aplicare suprafeţele tratate se păstrează umede aproape o săptămană pentru a activa substanţele chimice şi pentru a forma membrana cristalină. În paralel încăperile vor trebui ventilate pentru a elimina mai uşor umezeala din aer.
\n\n\n\n4. Sistemul Sanitred este recomandat pentru infiltratii de apa din zona cu presiune hidrostatica negativa si constă oprirea la sursa a apei. Consta din drenarea zonelor si apoi folosirea unor membrane de blocare a infiltratiilor catre interior. Este foarte recomandat pentru presiuni ridicate de apa…
\n\n\n\n\n\n\n\n5. Dacă locuiţi în părţi ale ţării ce sunt expuse unor ploi grele (unde nu plouă greu?), atunci cu siguranţă veţi avea nevoie şi de al patrulea sistem pentru hidroizolaţii beciuri / subsoluri. Acesta este \”Drenarea pe Exterior a Fundaţiei\”, numită şi \”Dren francez\” de mulţi profesioniști din industria construcţiilor.
\n\n\n\nEste un sistem montat pe partea exterioară a fundaţiei dumneavoastră. Deviază apa printr-un sistem de drenaj, în sol sau către canalizare, departe de pereţii subsolului. Se micșorează sau se elimină presiunea hidrostatică asupra betonului subsolului.
\n\n\n\n\n\n\n\n6. Metoda de \”Impermeabilizare integrală a betonului\” folosind RADMYX:
\n\n\n\n- betonul, şapa sau tencuiala ies din start impermeabile pe toată grosimea lor.
- durata de impermeabilizare este infimă (cât timp se face amestecarea agregatelor în stare uscată).
- beneficiarul nici nu vede hidroizolatorul la faţă, deoarece hidroizolatorul face impermeabilizarea la staţia de betoane.
- dacă apar probleme de infiltraţii datorită unor probleme mecanice (apariţie de microfisuri, segregări datorită nevibrării corecte), aceste probleme se rezolvă de la sine sau cu efort minim
- preţul de impermeabilizare (2,5-9 EUR per mp) este, de cele mai multe ori, sub preţul material + manoperă de aplicare a membranelor bituminoase sau a altor tipuri de membrane, plus al protecției lor.
- pentru aplicarea membranelor bituminoase betonul, şapa sau tencuiala trebuie lăsate să se matureze (14-28 zile) şi să fie uscate.
- dacă aplicarea membranelor bituminoase se face cât substratul este încă imatur sau chiar puţin umed, membranele se vor dezlipi curând deoarece se acumulează apă din vapori sub membrană.
- şansele de apariţie a unor erori de aplicare sunt infim de mici comparabil cu aplicarea de membrane.
- membranele se pot străpunge accidental de meseriaşii ce lucrează ulterior.
- apa, odată pătrunsă pe sub membrane, chiar printr-un singur loc, poate să se infiltreze în construcţie prin cu totul alt loc; de multe ori identificarea locului în care membrana este spartă este extrem de dificilă.
etc.
\n\n\n\nCONCLUZII:
\n\n\n\n[ms-protect-content id=\”3902\” access=\”no\” silent=\”yes\”] [ms-note type=\”warning\”] Continutul complet poate fi vizualizat doar de persoanele interesate cu adevarat de Hidroizolarea Zonelor Subterane. [/ms-note] [ms-note type=\”info\”] Puteti sa va INSCRIETI GRATUIT in grupul persoanelor interesate de Hidroizolarea Zonelor Subterane si veti primi gratuit multe resurse: invitatii, abonamente, cupoane, sfaturi, instrumente si alte produse informationale! [/ms-note] [ms-membership-register-user title=\”\” membership_id=\”3902\” hint_email=\”nume@server\” label_password2=\”Repetati\”] [/ms-protect-content]\n
\n\n\n[ms-protect-content id=\”3902, 3903, 2989, 2990, 2986\”]\n\nUtilizarea metodelor de Anvelopare şi de Drenare pe Exterior a Fundaţiei este soluţia clasică pentru hidroizolarea structurilor normale de fundaţie, beci şi subsoluri.\n\nDar cea mai modernă metodă şi mai avantajoasă din toate punctele de vedere o reprezintă \”Impermeabilizarea integrală a betonului\”.\n\nSigur e ca dacă vreţi să fiţi perfect pregătit/ă, puteţi folosi atȃt hidroizolarea pe exterior cȃt si cea pe interior. Trebuie să fiţi foarte direct/ă şi ferm/ă cu constructorii locuintei dvs deoarece trebuie să vă asiguraţi că hidroizolaţia este foarte bine făcută şi bine testată inainte de a aplica orice finisaj sau decoraţie in subsol sau in beci / pivniţă. Cunoaştem numeroase cazuri de proprietari disperaţi că au investit enorm in finisaje dar apa le-a stricat. Alţii plȃngeau că nu găsiseră ceva definitiv. I-am rezolvat rapid cu Radmyx.\n
Pentru a primi raspuns la intrebarile dvs va invitam sa studiati si sa participati in forumul nostru de discutii
\n[/ms-protect-content]\n
No Comments Yet