Am fost solicitati de un client din zona de nord a Bucurestilor pentru a-i hidroizola peretii unui demisol. Peretii aveau zidaria de caramida: erau infiltratii ce ajungeau sub gresie si intreg demisolul era nelocuibil. Proprietarul incercase sa tencuiasca cu o tencuiala impermeabila dar fara succes: apa tot continua sa patrunda. I-am spus ca solutia folosita nu a fost corecta deoarece apa trebuie oprita cat mai aproape de sursa.

Am aranjat ca muncitorii lui sa decoperteze zidaria, sa curete in jurul strapungerilor de tevi, sa sparga gresia de pe pardoseala pe o latime de 20-30 cm de la zid. Noi am trecut de mai multe ori, am verificat si am indicat cum si unde mai trebuie curatat. Pentru peretii dinspre interior s-a facut decopertarea doar pana la un metru inaltime; cei dinpre exterior, pana la inaltimea contactului cu solul.

Solutia tehnica propusa, dupa curatarea a tot ce era friabil, cat mai in adancime,  a presupus aplicarea a doua straturi de Radmyx Readymade Slurry, apoi colmatarea folosind un mortar impermeabilizat integral cu Radmyx.

Deoarece lucrarea s-a facut într-o perioadă ploioasă, în anumite zone peretele „a plâns” (șiroit). A trebuit să colmatăm zonele cu probleme cu Radmyx mortar și cu mortarul nostru Concrete Plug cu întărire rapidă.

Apoi s-a aplicat peste tot o mână de Radmyx Readymade Slurry.

Apoi se tencuieste cu un mortar impermeabilizat integral cu Radmyx.

Se asteapta pentru maturare si apoi testare in conditii de ploi intense sau puneti furtunul cu apa pe exterior simuland o ploaie intensa. Acest lucru este esential. Zidaria de caramida nu este omogena asa ca orice interventie este ca un joc de noroc: poti doar banui si spera ca respectarea tehnologiei va genera o hidroizolatie eficienta. Dar „afara-i vopsit gardul si-nauntru-i leopardul”. Testarea va scoate in evidenta punctele slabe dpdv al hidroizolatie din structura. Se intervine unde hidroizolatia a esuat, curatand zidul in profunzime si reconstruindu-l, dar de data aceasta folosind beton impermeabilizat integral cu Radmyx, intr-o grosime suficienta.

Dupa care se poate aplica finisajul folosind glet termic si lavabila termica din gama Protecterm.

O soluție similară am folosit-o și la o lucrare de pe strada Agricultori, din București, la o doamnă senatoare. A fost foarte mulțumită și dânsa.

CONCLUZII: Solutia tehnica de mai sus s-a dovedit excelenta pentru a face reparatia si darea in functiune a demisolului de pe str. Popa Savu… Alte produse de la alti furnizori ce au fost folosite inainte s-au dovedit inutile. Radmyx, Concrete Plug si Protecterm s-au comportat asa cum ne-am asteptat. Clientul a fost foarte multumit.