Am o pivnita de 20 m2 cu pereti din boltari si podea din beton armat cu plasa de 4. Acum 4 ani cind apa din pinza freatica a crescut pina la nivelul solului presiunea a rupt placa in 2 si pivnita s-a umplut cu apa 1,3 m. Ulterior apa a revenit la normal si am uitat de problema dar in acest an a fost din nou multa apa si deja am 40 cm de apa. As dori sa fac o hidroizolare pe interior care sa reziste la presiunea pinzei freatice. Ma poate ajuta cineva cu un sfat?

Eu ma gindeam sa hidroizolez cu membrana hidroizolanta in 2 straturi podeaua si peretii pina la 1.6 m, sa torn o noua placa armata si sa zidesc peretii cu boltari. Credeti ca o sa tina?

Raspunsul nostru la o asemenea situatie este:

1. Problema principala pentru o asemenea structura de rezistenta este ca este din start proiectata pentru economie maxima. Deci se foloseste ciment la minim ceea ce inseamna ca porii sunt mari si numerosi.

2. Rupeti capilaritatea de sub primul strat de boltari folosind Radmyx mortar. Pentru aceasta faceti un mic sant (cu adancimea de 3-8 cm si latimea de max 1 cm) in mortarul de sub primul strat de boltari, umeziti acest sant si apoi umpleti-l cu Radmyx mortar. Se aplica Radmyx Mortar la orice rost dintre boltari.

3. Se aplica 2-3 straturi de Radmyx Slurry (pasta) pe pereti.

4. Presiunea apei a fost mare de vreme ce a spart placa. Prin urmare se sparge placa si se vor turna grinzi transversal pe fosta fisura, grinzile se fixeaza de armatura din pereti. Daca se considera potrivit se vor turna si grinzi longitudinale pe  directia fisurii. Grinzile se toarna folosind beton de minim B200 si aditivate cu Radmyx.

5. Se aplica cordonul bentonitic Masterstop sau orice sistem potrivit din https://strapungeri.afacereamea.ro/ la mijlocul placii ce se va turna. Se aplica Radmyx Readymade pe rostul de turnare. Placa armata cu plasa sudata se toarna folosind beton de minim B200 si se aditiveaza cu Radmyx si fibre de polipropilena.

6. Apoi turnati pe interior un strat de beton impermeabilizat in masa cu Radmyx concentrat. Grosimea trebuie sa fie acoperitor cel putin 4-5 cm (testele au demonstrat ca grosimea trebuie sa fie de minim 3 cm) iar cantitatea de ciment trebuie sa fie de minim 200-250 kg / mc. Poate sa fie si sub forma unei tencuieli. Pentru o grosime atat de mica, tencuiala sau betonul se pot arma cu fibre de polipropilena in cantitatea de 1-1,5 kg / mc.

Reparații la terase

HIDROIZOLATII DEFINITIVE
https://terase.afacereamea.ro/

Pentru terasele de bloc sau de birouri acoperite cu membrane bituminoase cele mai potrivite produse de reparatii sunt IMPERMIX PU. Aveti garantii adevarate de 10-35 de ani. Practic sunt inerte la influentele de mediu iar durata lor de viata este nelimitata.

Programati-va acum interventia pe terase ca sa nu fie prea tarziu.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…