Visul imobiliar a mii de români s-a transformat într-un coşmar după ce s-au trezit captivi, la câţiva metri sub pământ, în apartamente noi care se inundă la prima ploaie mai puternică.

Izolate prost, fără lumină, cu apă care refulează din toalete, locuinţele de la demisol au căzut pradă igrasiei, care mușcă fără milă din pereţi. Arhitecţii spun că dacă dezvoltatorii ar acorda atenţia cuvenită hidroizolaţiei, ventilaţiei şi canalizării, demisolul ar putea fi un excelent spaţiu de locuit.

Visul imobiliar a sute de mii de români a fost îngropat sub pământ de veniturile modeste şi greutăţile financiare. Şi-au asumat traiul într-un apartament la demisol, dar nu s-au gândit că vor ajunge bătaia de joc a aşa-zişilor dezvoltatori care, după spusele arhitecţilor, fac greşeli mari atunci când construiesc.

Florin Enache, arhitect: „Acest compromis devine cu atât mai mare cu cât nu sunt controlate aspectele tehnice care ar trebui să fie în regulă: o minimă lumină naturală, o hidroizolaţie. Începe să revină şi problema cu canalizările care refulează şi subsolurile, demisolurile care se inundă.”

Renata Corbu şi-a dat toţi banii, 23.000 de euro, pe un apartament în blocul Alegra din Popeşti Leordeni. S-a mutat în 2015, iar problemele au apărut un an mai târziu. La fiecare ploaie mai puternică, apa îi iese pur şi simplu prin pereţi şi podea.

Renata Corbu, apartament de la demisol

Renata Corbu: „Prima dată iese în bucătărie, pe urmă iese lângă hazna şi apoi iese de la WC. Totul este ca o ţărână şi cu un miros groaznic. Deci nu am cuvinte ce urât miroase.”

Igrasie este peste tot. Aproape zilnic, femeia spală pereţii cu tot felul de soluţii, dar în zadar. Au crescut chiar şi ciuperci într-un colţ al camerei.

Gura de canalizare a blocului, care are două scări, este chiar în faţa geamului femeii. Ea crede că problemele sunt de la hidroizolaţia necorespunzătoare. Investitorul nici nu vrea să audă de reparaţii, iar proprietara, cu un salariu de 650 de lei, nu îşi permite să îl dea în judecată.

Renata Corbu: „Am vorbit cu dezvoltatorul şi a zis că nu îl interesează. Că de ce am cumpărat la demisol? Ne ştie numerele de telefon, nu mai răspunde.”

Robert Florin Nica este unul dintre dezvoltatori. A intrat în atenţia opiniei publice ca unul dintre liderii „clanului sportivilor”, o grupare infracţională importantă din Bucureşti şi Ilfov. A fost condamnat la patru ani de închisoare pentru complicitate la tentativă de jaf.

Numele lui Robert Florin Nica apare pe mai multe autorizaţii de construire emise în Popeşti Leordeni. Este unul dintre cei care au construit blocul Alegra. A fost dat în judecată de mai mulţi proprietari.

Robert Florin Nica: „Doamnă, eu am fost plecat din țară când s-a construit blocul ăla. L-au construit asociații mei. Noi lucrăm cu aceeași firmă întotdeauna, de 10-12 ani. Aruncă în toaletă pulpe de pui, toate prostiile. Noi le oferim garanție doi ani de zile. Blocul ăla e făcut de 4-5 ani. N-am avut nicio problemă până acum.”

Reporter„Oamenii au acolo probleme din 2016.”

Robert Florin Nica: „Duceți-vă dumneavoastră și ajutați-i!”

Reporter: „Ați fost acolo și ați văzut ce igrasie au oamenii?”

Robert Florin Nica: „Dacă țin centrala închisă. Dumneavoastră dacă opriți centrala n-aveți igrasie?”

Reporter„Să țin centrala deschisă acum, în timpul verii?”

Robert Florin Nica: „Nu în timpul verii. În timpul iernii!”

Reporter: „Eu vorbesc de igrasia care este acum la demisol.”

Robert Florin Nica: „Ce treabă am eu, doamnă? Cu ce persoane ați stat de vorbă? Cu cele care mi-au făcut 40 de plângeri? Eu am construit conform planului, milimetric, nu am nicio problemă.”

Cei care vor să locuiască la demisol trebuie să fie atenți la detalii. Lumina naturală este un element esenţial pentru menţinerea sănătăţii şi echilibrului psihic.

mai multe la sursa

CONTACTAŢI-NE ACUM!

Vă stăm în orice moment la dispoziţie în mod gratuit pentru a vă sfătui referitor la etansarea strapungerilor. Va sfatuim si referitor la produsele ce se recomandă şi la aplicarea lor. Daca este nevoie ne deplasăm şi la sediul dvs., mergem la şantierul dvs. (uneori aceasta deplasare costa). Discutăm cu proiectanţii dvs. sau cu constructorul dvs. Stabilim de comun acord modul şi facilităţile de plată. Pentru asta doar sunaţi-ne la telefonul 0785 506 512.

Puteti sa ne trimiteţi si un mesaj prin completarea formularului de cerere de ofertă. Vă răspundem imediat (în cel mai scurt timp posibil) şi veţi fi foarte mulţumit/ă!

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…