Se pare că uscarea hainelor în casă poate duce la creșterea nivelului umidității cu până la 30 la sută. La rândul sau, aceasta umiditate creează un teren propice pentru dezvoltarea mucegaiului. Oamenii de stiinta gasesc ingrijoratoare in special prezența sporilor de Aspergillus fumigatus, deoarece acestia pot provoca infecții pulmonare.

uscarea hainelor, uscarea rufelor in casa, nu uscati hainele in casa

Care este cauza?

“O incarcatura completa de rufe contine aproape doi litri de apa, care este eliberata in camera. Cei mai multi dintre noi sunt fie imuni la ciuperca ce se dezvolta in aceste conditii de umiditate, fie au un sistem imunitar suficient de sanatos pentru a lupta impotriva infectiei.” a declarat profesorul David Denning de la National Aspergillosis Centre din Manhatan.

“Dar la pacientii cu astm, ea poate produce tuse si respiratie sacadata, iar la persoanele cu un sistem imunitar slab sau deteriorat, cum ar fi pacientii cu cancer in curs de chimioterapie, pacientii cu SIDA, sau persoanele care prezinta o boala autoimuna, ciuperca poate produce aspergiloza pulmonara, o afectiune ce poate provoca leziuni, iremediabile si uneori fatale plamanilor si sinusurilor.”

Caz concret

Craige Mather, de 43 de ani, a spus ca, pe vremea cand isi usca hainele in casa, a reusit sa dezvolte o infectie pulmonara. S-a descoperit ca sufera de probleme pulmonare datorita sporilor de mucegai toxici, care s-au dezvoltat ca urmare a faptului ca isi usca hainele pe radiator in camera de zi.

El spune:

“Am inceput sa-mi revin, abia cand am fost diagnosticat cu aspergiloza pulmonara cronica si am primit tratamentul specific pentru combaterea infectiilor fungice.”

Asa cum i-au spus medicii, aceste probleme se puteau agrava si mai mult, daca nu renunta la obiceiul de a-si usca hainele in casa. Imediat ce a facut acest lucru, el a observat o imbunatatire semnificativa a starii sale de sanatate.

Ce se recomanda

Experienta lui Craig cu acest fenomen natural nefericit, ar trebui sa fie un avertisment pentru toti cei care inca doresc sa-si usuce hainele in casa si nu afara. Avand umiditatea crescuta cu 30% din cauza radiatoarelor, sporii de mucegai au fost perfect capabili sa-i produca probleme serioase de sanatate.

De departe cea mai sigura modalitate de a o scoate la capat cu hainele ude este sa le agatam afara la uscat, chiar daca cu aceasta metoda procedeul dureaza mai mult din cauza vremii. De asemenea, merita luata in considerare dotarea cu un uscator de haine, daca este posibil, sau vizitarea unei spalatorii, care ar trebui sa fie cel mai simplu. Puteti gasi o zona bine ventilata din casa, pentru a va agata hainele la uscat si pentru a va asigura ca este suficient de departe de zonele cele mai aglomerate ale casei, cum ar fi dormitoarele si sufrageriile.

Utilizarea unui uscator este mult mai buna decat agatarea lucrurilor pe radiatoare. In plus, incercati sa aplicati rufelor un ciclu puternic de centrifugare, inainte de a le scoate din masina de spalat, pentru a va asigura ca au fost stoarse si sunt uscate maximul posibil.

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Aveți infiltrații?

Aveți treceri / străpungeri / penetrări de cabluri / țevi / conducte prin pereți, planșee și pardoseli ce manifestă infiltrații sa exfiltrații! Aveți fisuri prin pereți și pardoseli?

Etansare perfecta a strapungerilor si fisurilor
Avem soluții corecte și complete.

Doar vizitați https://strapungeri.afacereamea.ro/ și puteți să găsiți produsele și soluțiile corecte pentru situația dvs concretă. Puteți și să vă abonați pentru discounturi și comisioane.