Cele trei tipuri mai frecvente de umiditate ce ne pot afecta incaperile sunt igrasia prin ascendenta capilara, igrasia din infiltratie și condensul. Pentru a aborda cel mai bun mod de a trata umiditatea ce va apare in locuinta dvs, va trebui ca mai intai să stabiliti care este sursa de umiditate pe care o aveți.

umiditate ascendenta

rising-damp

Igrasia prin ascendenta capilara este cauzata de apa ce urca prin pereti.

Igrasia prin ascendenta capilara

Igrasia prin ascendenta capilara este cauzata de apa din sol ce urca prin perete. Majoritatea peretilor permit absorbtia unei anumite cantitati de apa, dar aceasta este oprita, uzual, de o membrana bariera de plastic sau bituminoasa.

Daca acestea sunt lipsa sau ineficiente, peretele dvs. va suferi datorita ascendentei prin capilaritate. Acest tip de umezeala poate apare si daca nivelul solului din afara casei este mai ridicat fata de aceasta membrana, permitand apei sa treaca pe deasupra ei.

Simptomele igrasiei prin ascendenta capilara
Daca aveti umiditate ascendenta veti putea observa ca s-au deteriorat plintele și podelele, ca gletul s-a mărunțit si patat sau au aparut saruri din el și vopseaua și tapetul s-au cojit sau exfoliat. De asemenea, pe perete se pot observa pete.

[ms-note type=”warning”] Conținutul complet al acestei soluții tehnice despre eliminarea igrasiei este vizibil doar pentru cei ce sunt abonați la Rezolvarea Condensului, Igrasiei și Mucegaiului! [/ms-note]

[ms-protect-content id=”2988, 2989, 2990, 2986″]

Dacă aveți nevoie să redecorati o cameră dupa ce tratati umiditatea ascendentă, contactati-ne pentru o oferta avantajoasa de vopsele hidro si termorezistente.

Solutii posibile pentru igrasia prin ascendenta capilara
Pentru a face față igrasiei ce rezulta din ascendenta capilara va trebui să vă asigurați că bariera dvs. impotriva ascendentei capilare functioneaza corect. Daca aveti o bariera perfecta impotriva ascendentei capilare (veti avea nevoie de un expert pentru a va confirma aceasta), puteti rezolva problema sapand pe partea exterioara a peretelui umezit pana sub nivelul barierei contra ascendentei capilare.

Daca membrana de tip bariera impotriva ascendentei capilare nu functioneaza eficient veti avea nevoie de una noua. Cel mai uzual remediu pentru un constructor sau hidroizolator profesionist este de a da gauri in peretele dvs si de a injecta o pasta impermeabila, dar exista si solutii alternative mai putin distructive. Este vorba de folosirea produsului IMPERMIX mortar in rosturile de turnare existente dupa largirea si adancirea acestora.

umiditate, penetrating-damp
Umiditatea din infitratii poate fi cauzata de jgheaburile defecte.

Igrasia din infiltratie

Igrasia din infiltratie este cauzata de infiltratiile de apă prin pereți. Acest tip de umiditate se poate deplasa in jurul cladirii, dar numai printr-o miscare orizontala si nu una ce urca prin pereti (asa cum este cazul igrasiei prin ascendenta capilara). Acest tip de igrasie este, de obicei, cauzat de problemele structurale ale unei constructii, cum ar fi acoperisul sau jgheaburile defecte.

Simptomele igrasiei din infiltratie
Igrasia din infiltratie se manifesta adesea sub forma unor pete de umezeala pe pereti, tavane sau pardoseli, ce se pot închide la culoare atunci când plouă. Daca locuiti intr-o casa cu pereti solizi este mai probabil sa aveti igrasie prin infiltratie decat daca locuiti intr-una ce are pereti cu goluri pentru ca aceste goluri asigura o anumita protectie.

Solutii posibile pentru igrasia din infiltratie
Va trebui sa intelegeti care este sursa si locul infiltratiei. Incepeti examinand jgheaburile și burlanele pentru scurgeri sau fisuri. Verificati acoperisul – inclusiv imbinarile si varful (spatiile dintre tigle sau olane) si deflectoarele (acolo unde acoperisul intalneste peretele sau hornurile). Verificati ramele ferestrelor si ale usilor pentru a vedea daca sunt goluri sau locuri posibile de infiltrare.

Dupa ce ati gasit locurile pe unde apa se poate infiltra prin pereti, cel mai bine este sa apelati la un profesionist care sa repare problema, dvs urmarind ca el sa respecte principiile fundamentale ale izolatiilor. Solutia depinde de modul si locul pe unde patrunde apa in pereti, asa ca poate include instalarea unor noi jgheaburi sau refacerea acoperisului in anumite zone.

umiditate, condensation-damp
Condensul este cea mai uzuala forma de umiditate ce afecteaza negativ constructia.

Condensul

Condensarea este cel mai uzual tip de umiditate si este cauzat de aerul umed ce condenseaza pe pereti. Este mai ales o problema ce apare iarna, pentru ca in aceasta perioada a anului peretii sunt mult mai recidecat aerul din interior. Condensarea poate fi exacerbată de ventilația slabă și de căldura care intră și iese, deoarece acest lucru permite aerului cald si umed să condenseze.

Simptomele condensului
Este posibil să observați picături de apă pe ferestre sau pereți, sau sa vedeti mucegai închis la culoare și / sau sa sesizați un miros neplăcut. Daca lasati condensul netratat, vopseaua și tencuiala și ramele ferestrelor se pot deteriora.

Solutii posibile pentru condens
Puteti sa rezolvati problema condensului daca faceti o ventilatie mai buna. Daca nu aveti un ventilator in baie sau bucatarie va trebui sa luati in considerare instalarea lor pentru ca aceste camere sunt responsabile de cea mai multa umiditate dintr-o casa. Si aerul conditionat si dezumidificatoarele pot ajuta.

De asemenea, puteți descoperi că dacă veti încălzi constant la o temperatură mai mică este mai bine decât să treceti de la o temperatură ridicată la oprire.

Pentru ca puntile termice (zonele reci de pe pereti) creasc condensarea vaporilor atunci o mai buna termoizolare poate sa rezolve problemele. Deci folosirea unor materiale de buna calitate pe interiorul si pe exteriorul peretilor va poate rezolva problema. Pentru informatii cum va puteti imbunatati termoizolatia si confortul termic puteti vizita site-ul nostru specializat https://termoizolatii.afacereamea.ro/.


Daca dvs credeti ca in locuinta dvs exista umezeala dar nu puteti identifica o cauza evidenta sau o solutie, si daca sunteti interesat/a de o \’expertiza fara nicio obligatie\’ oferita de societatea noastra puteti cere sfatul unui specialist de-al nostru doar sunandu-ne la telefonul 0785 506 512 sau folosind adresele de e-mail vanzari@afacereamea.ro, hidroizolatii@afacereamea.ro.

[/ms-protect-content]

[ms-membership-register-user title=”Înscrieți-vă GRATIS ca abonat/ă la Rezolvarea Condensului, Igrasiei și Mucegaiului” membership_id=”2988″ hint_email=”nume@email.com” label_password2=”Repetati”]

CONTACTAŢI-NE ACUM!

Vă stăm în orice moment la dispoziţie în mod gratuit pentru a vă sfătui referitor la etansarea strapungerilor. Va sfatuim si referitor la produsele ce se recomandă şi la aplicarea lor. Daca este nevoie ne deplasăm şi la sediul dvs., mergem la şantierul dvs. (uneori aceasta deplasare costa). Discutăm cu proiectanţii dvs. sau cu constructorul dvs. Stabilim de comun acord modul şi facilităţile de plată. Pentru asta doar sunaţi-ne la telefonul 0785 506 512.

Puteti sa ne trimiteţi si un mesaj prin completarea formularului de cerere de ofertă. Vă răspundem imediat (în cel mai scurt timp posibil) şi veţi fi foarte mulţumit/ă!

Proiectul Răsuceni

Aflați despre proiectul de ridicare din sărăcie a unuia din cel mai sărace sate din România. Contribuiți cu resurse, idei, instrumente…

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340