Subsolurile nu sunt de obicei cunoscute sub numele de „camere pline de lumină”. Majoritatea demisolurilor tind sa aiba putine ferestre si multe dintre ele sunt mici, deci sunt puține șanse de a aduce mai mult lumina zilei. Pentru a compensa aceasta, subsolul / demisolul dvs. va trebui sa foloseasca bune principii de proiectare a iluminarii locuintei. Pentru a începe, aveti aici cateva sugestii pentru a transforma subsolul / demisolul dvs. ce este ca o peșteră întunecată într-un spațiu plăcut.

Luminile încastrate in tavan pot fi adaptate pentru subsoluri

Luminile încastrate sunt o alegere bună, poate cea mai evidentă, mai ales în subsolurile cu înălțimea minimă a tavanului. Daca sunteti suficient de norocos/norocoasa sa aveti o inaltime generoasa in incaperile de la subsol/demisol atunci aveti mai multa libertate sa alegeti si alte tipuri de corpuri de iluminat decat cele care atârnă de sau care se lipesc de tavan. Astfel luminile încastrate sunt o opțiune bună pentru subsoluri. Ele pot fi incluse atât în ​​gips-carton cat si în tavanele suspendate.iluminare finished basement ideas

Obținerea distanței corecte între luminile încastrate este importantă dar nu vă agitați prea mult că va fi nevoie să resspectați la literă exigențele standardelor. Va trebui să lucrați la structura existentă, la țevi și conducte, mai ales în cazul subsolurilor.

În cazul subsolurilor noi gândiți-vă la o curte engleză

Proiectarea unei curți engleze a mai fost menționată dar merită reamintită în contextul iluminării. Ferestrele mai mari ce aduc lumina zilei si usile de balcon fac ca subsolul sa fie perceput ca o cameră care nu este la subsol. Daca pozitia casei este aleasa astfel incat sa capteze multa lumina solara puteti obtine si un demisol bine iluminat, minimizand sau in anumite cazuri chiar eliminand necesarul de iluminare pe timpul zilei.

iluminare finished basement ideas

Si tuburile de lumina pot aduce lumina zilei

Folosirea uzuala a acestor tuburi de lumina este de a adauga lumina zilei adunand-o de pe acoperis si dirijand-o spre o camera interioara.Cu toate acestea, nu este de eliminat folosirea tuburilor de lumina pe un perete lateral pentru a ajuta la luminarea subsolului / demisolului.Oportunitatea folosirii acestora la suubsolurile existente depinde de multe lucruri inclusiv de design-ul specific al locuintei dvs. Cu toate acestea, poate fi o opțiune.Este ceva ce poate fi luat în considerare pentru o construcție nouă, mai ales daca nu aveti in plan un subsol cu o curte engleza. Tehnologia implicată în tuburile de lumină este aceea că pot transmite lumina pe o distanță mai mare și chiar după colțuri cu o mică pierdere a eficienței luminării

Vorbiti cu un antreprenor care este specializat în instalarea tuburilor de lumină si/sau cu antrepenorul dvs. pentru a determina dacă acest tip de idee este fezabilă pentru subsolul dvs.

Folositi scafe, aplice si iluminare din pardoseala

Scafele de perete implementeaza conceptul de „lumina pe nivele” ce face parte din designul unui iluminat bun. Un alt avantaj este faptul că cu cat aveti mai multe surse de lumină pe pereți sau plafoane cu atât veți avea nevoie de mai puține lămpi de podea (dacă mai este cazul). Lampile de pardoseala ocupa din spatiul de pe pardoseala (ceea ce are o importanță mare în cazul subsolurilor mici) și adaugă la dezordinea vizuală, în special la camerele cu tavane joase.

Nu uitați de eficienta energetica

Orice planificare a iluminarii va include eficienţa ca unul din obiective. Folosirea luminii naturale folosind ferestre mai mari sau mai multe este un mod de a obtine acest lucru. Când vine vorba de lumină artificială nu trece cu vederea noile tehnologii de iluminat, respectiv LED-urile. Chiar dacă inițial este mult mai scump, dar este proiectat să dureze mai mult decât orice alt tip de iluminare disponibila, atenuand costul initial. Sunt, de asemenea, disponibile pentru corpurile de iluminat încastrate și permit și reglarea intensității.

sursa

Aveți nevoie de ferestre și uși?

ferestre și ușiÎncercați să ne cereți o ofertă și nouă și veți primi comisioane. Discounturile pot fi de la 20% pînă la 60%. De ce? Deoarece ne putem permite avand o oferta completa și fiind importatori direcți de profile!

La unele comenzi de ferestre și uși, oferim gratuit plasele de insecte.

Facem contracte de întreținere / mentenanță. Intrați acum în parteneriate ce vă pot aduce câștiguri mari.

Realizam Studii Geo-Tehnice in Conditii Foarte Avantajoase

Cele mai bune preturi din piata. Sunati acum: 0769 057 340